logo
Header-Springsteen

TANEYTOWN PLAYS BRUCE SPRINGSTEEN

Voor alle leden van Taneytown is Bruce Springsteen een belangrijke factor geweest in hun muzikale leven. In de jaren 80 draaiden ze zijn cassettebandjes en lp’s grijs, en sinds Taneytown werd gevormd hebben nummers van The Boss deel uitgemaakt van hun live repertoire.

Bruce Springsteen is een rode draad geworden in de carrière van Taneytown. Eén van de eerste nummers die ze ooit samen speelden was ‘I Wish I Were Blind’ van het album ‘Human Touch’. Toen de band in 2009 werd gevraagd of ze op het Bevrijdingsfestival in Groningen een nummer wilden spelen waarin ‘vrijheid’ centraal stond kozen ze voor “The Rising“, van het gelijknamige album uit 2002. In 2012 werkte de band mee aan ‘Return To Nebraska‘, een album waarop Nederlandse artiesten het 30 jarige bestaan van Springsteens klassieke album ‘Nebraska’ vierden.

In 2013 brengt Taneytown, tijdens het All Time Music Festival in Veendam, opnieuw een eerbetoon aan Bruce Springsteen. Met nummers die ze speciaal voor deze gelegenheid instuderen en enkelen die inmiddels een tweede natuur zijn geworden. Ook anderen eren hun helden tijdens dit festival. Zoals Still Going West (The Beatles), Spritz (Herman Brood), S.O.S (ABBA), Cashd Out (Johnny Cash) en The Fortunate Sons (C.C.R).

Kijk voor meer informatie en overige artiesten (zoals Ali B. en Charly Luske) op de website van Hotel Parkzicht.