logo
Header-Band

Band

Edwin Jongedijk (zang, gitaar, songwriter)
Joost Prinsen (gitaar, zang, songwriter)
Martin Wieringa (basgitaar, mondharmonica)
Niek Stok (drums, zang)

 

Taneytown

Ruim tien jaar geleden besloot een groep vrienden samen muziek te maken. Ze groeiden op in Noord-Nederland en deelden een passie voor country, southern-rock en Americana. Plattelandsmuziek uit zuidelijk Amerika waarvan de sfeer en emotie naadloos aansloot bij hun jeugdervaringen. Ze gebruikten het als inspiratiebron en gaven er een eigen draai aan.

De soundtrack van hun jeugd is doordrenkt met de Amerikaanse muziek van The Eagles, Elvis Presley, Johnny Cash, Bruce Springsteen en later Steve Earle. Het was één van zijn nummers dat ze kozen als bandnaam: Taneytown. Een keuze die uiteindelijk resulteerde in een rotsvaste vriendschap met het Amerikaanse stadje waar Steve Earle over zong.

Drie studioalbums, een live album, drie Amerikaanse tours en regelmatige optredens in Duitsland later, heeft Taneytown bewezen een Nederlandse band met internationaal potentieel te zijn. De vriendengroep is uitgegroeid tot een strak op elkaar inspelende rootsrockband dat met materiaal van het songwriterduo Jongedijk/Prinsen een uniek eigen geluid heeft gevonden. Amerikaans, maar met beide benen stevig op de Noord-Nederlandse grond.

JOHAN DERKSEN: “Een prima zanger, het is een goede band en het is een verrassend album”

OOR: “Boeiend van de hemelbestormende opener tot en met de bezonken afsluiter, vestigt Taneytown zich in één klap aan de Nederlandse top”

REVOLVER: “Dit zijn liedjes waar een wijdsheid uit spreekt zoals alleen een plattelander die kan maken. Of hij nu in Groningen woont of in Texas”

MUSIC MAKER: “Taneytowns stijl is te groot voor Nederland”

LUST FOR LIFE: “Heerlijk ontspannen, op het snijvlak van country en southern rock”

PLATO: “’Zo Amerikaans heeft een Nederlands act niet eerder geklonken”